Zinc Complex Shaklee

As-salam...

Hari ni saya nak berkongsi dengan ada berkenaan Zinc Complex dari Shaklee. Jom kita intai-intai apa keistimewaan supplement ni sehingga mendapat tempat di hati pengamal vitamin dan supplement, dan semestinya saya sendiri..

Keistimewaan Zinc Complex Shaklee

Dirumus dengan zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah diserap oleh tubuh kita. Zinc sesuai untuk pengambilan jangka panjang. Ianya berkesan untuk mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.

Fakta Menarik : Zinc dapat meningkatkan daya ingatan dan tempoh tumpuan

Kanak-kanak sekolah dan pelajar-pelajar yang mengambil zinc didalam diet harian mereka mampu menungkatkan daya ingatan dan tempoh penumpuan. Berdasarkan kajian awal yang dilakukan di Pusat Penyelidikam Pemakanan Manusia Grand Forks, Jabatan Pertanian Amarika di utara Dakota.

Didalam kajian tersebut, kanak-kanak yang diberikan zinc sebanyak 20mg dalam 5 hari seminggu sehingga 10 hingga 12 minggu mempunyai daya ingatan yang lebih baik dan tempoh penumpuan yang lebih panjang berbanding mereka yang tidak diberikan zinc.


Manfaat utama Zinc Complex

Mengaktifkan 200 jenis enzim – Zinc berkebolehan menggabungkan DNA, RNA dan protin dan seterusnya meransang pembentukan semula sel. Ia juga mengaktifkan 200 jenis enzim dalam tubuh kita untuk memelihara metaboisma, gigi dan pertumbuhan remaja.

Membentuk Kolagen – Membantu pembentukan protin dan kolagen untuk pertumbuhan danperkembangan kulit, kuku dan organ.

Memperbaiki Diabetis – Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin seterusnya mengawal diabetes.

Bintik putih di kuku – Bintik putih di kuku adalah petanda kekurangan zinc, yang boleh menyebabkan tekanan, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemea, lemah daya penglihatan dan kehilangan penglihatan.

Mempertingkatkan sistem immune – Membantu pengeluaran kelenjar tymus. Kelenjar tymus mempertingkatkan sistem immune denga mengeluarkan T-Cells untuk menentang kanser dan menghalang  jangkitan penyakit.

Mempercepatkan pemulihan luka – mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, luka selepas pembedahan, membaiki alahan dan bintik di kulit. Hancurkan zinc complex dan ditaburkan diatas luka untuk memperceoatka pemulihan luka.

Memperbaiki masalah prostat – melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuh benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. kajian klinikan menunjukkan pengambilan harian zinc mampu mengurangkan pembengkakan prostata pada kadar 70%.

Kemampuan seks lelaki – Pengambilan zinc secara jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki,meninggikan kiraan sperma. Zinc secukupnya baik untuk seks yang bertenaga.

Ovulasi wanita – Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu pengecutan uterus dan mengembalikan daya ketahanannya.

Memperbaiki radang kulit – kajian menunjukkan pengambilan zinc dari 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat.

Mengekalkan deria bau – Untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sensetif (bau dan rasa)


Zinc adalah satu khazanah untuk lelaki


Zinc dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zinc memaikan perana penting didalam organ seks lelaki. Kekurangan zinc yang serius akan menyebabkan masalah kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikal, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra-matang dan keguguran rambut. Oleh yang demikian zinc amat diperlukan dari remaja sehingga orang tua.


*************************************************

Untuk maklumat lanjut, anda boleh hubungi saya:

PM FB: Kedai Kami
Like page : Kedai Kami
email : salji_putih19@yahoo.com
Tel/SMS/Wassap : 019-2510577


Setiap pembelian dengan saya anda layak mendapat konsultasi percuma.

Jom bershaklee....

No comments:

Post a Comment